Konsert Musikk av Friderick Chopin

Endret: 15. oktober 2019, kl.13:35

KONSERT
”Musikk av Friderick Chopin”
søndag 13.okt. i St.Laurentius kirke

Konserten starter kl. 16 og fortsetter fra kl.17.20.

Komposisjoner av Chopin har hatt veldig stor betydning for utvikling av musikk og er velkjente i hele verden. I år er det 170 år siden den polske komponisten F. Chopin døde.
Musikerne skal presentere et variert utvalg av Chopins komposisjoner, både de som er preget av virtuositet og de som er sterkt inspirert av polsk folkemusikk. Musikken vil fremføres av profesjonelle utøvere: Zuzanna Foremska på sang, Håvard Ringsevjen, Sondre Ringsevjen og Waldemar Nowak på flygel.

Zuzanna Foremska har vært fast medlem av operakoret ved Den Norske Opera og Ballet siden 2008. Hun har tidligere vært solist ved Teatre Wielki i Poznan. Zuzanna har også gjestet Wilhelmina Theater Stuttgart. Hun har sin musikalske bakgrunn fra musikkhøgskolen i Stuttgart, Augsburg og Poznan i Polen.

Både Håvard og Sondre har studert utøvende klassisk klaver (masterstudier) ved henholdsvis Norges Musikkhøgskole og institutt for musikk ved Universitetet i Agder. Håvard er kjent bl.a. fra å være solist i pianokonsert nr. 2 av S. Rachmaninov framført i Bragernes kirke sammen med symfoniorkester. Waldemar har studert musikk ved musikkhøyskoler i Warszawa og Oslo (orkester direksjon, orgelspill).

Kollekt ved utgangen.